BitLab хостинг
Почетна страница > Новости

РТ: Број смртних случајева у САД-у од 3000 удвостручен за три дана, док Трамп разматра строже мере

РТ: Број смртних случајева у САД-у од 3000 удвостручен за три дана, док Трамп разматра строже мере
31.03.2020. год.


Смртоносни коронавирус убио је више од 3.000 Американаца, показују подаци објављени од стране са Универзитета "Џохнс Хопкинс", а број смртних случајева у САД се удвостручио у периоду од само три дана док се свих 50 држава улаже напоре да сузбије епидемију.

Са више од 163.000 случајева коронавируса у САД-у, у понедељак вече је саопштено од 3.008 смртних случајева, од којих је готово половина из Њујорка, који је убрзо постао највеће жариште епидемије у земљи.

Неславни резултат је постигнут када су се власти у Аризони и Кентакију придружиле десетинама других држава и градова у примени мера карантина, при чему је гувернер Аризоне, Даг Дучеи издао наредбу о строгом боравку код куће, а гувернер Кентакија Енди Бишир потписао извршни налог којим се становницима налаже да не напуштају земљу. Око 250 милиона Американаца тренутно се суочава са сличним ограничењима путовања у 30 држава, или око 75 процената укупног америчког становништва.


Након што је у више наврата сугерисао да би савезне мере о друштвеној дистанци намењене ограничавању ширења вируса могле бити ублажене до Ускрса, амерички председник Доналд Трамп у понедјељак је преокренуо курс, рекавши новинарима да ће мере морати бити "пооштрене" барем до краја априла и да би Американци могли да очекују "изазовна времена" током следећег месеца.

"Мера ће бити више него што има, можда чак и мало строжих."

 

 


Ентони Фаучи, члан оперативне групе Беле куће за Covid-19 и шеф Националног института за алергије и заразне болести, рекао је да би вирус могао и даље стварати проблеме чак и на јесен, упозоравајући на могући други круг, али да ће земља бити боље припремљена да у том тренутку одговори.

Извор: Восток / РТ



  • Извор
  • Танјуг
  • фото: © Reuters / Brendan Mcdermid / RT/ vostok.rs


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ


Лидери ЕУ „замајавају“ људе хорор причама о Русији – Кремљу


Украјински председник не жели да поремети већ отежану акцију мобилизације, изјавио је за лист локални посланик

Украјински главнокомандујући Александар Сирски признао је да су руске снаге постигле тактичке успехе у низу области у зони борбених дејстава.



Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Русија у XIX веку

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА